Alex och Helena är inte som andra syskon. De kan tränga in i din hjärna på bara ett ögonblick, ta över dina sinnen och förinta dig innan du ens hinner reagera. De är Scanners. Resultaten av ett experiment som gick snett många år tidigare. Hittills har de lyckats kontrollera sina krafter. Men när Helena tar en experimentell drog vaknar en enorm maktlystnad inom henne som ingen kan stoppa. I sin jakt på världsherravälde skapar hon ett TV-nät som gör att hon kan manipulera – eller förinta – vem hon vill, när hon vill och var hon vill i hela världen. Den enda som är stark nog att stoppa hennes terror är den som känner hennes psyke bäst – hennes bror Alex. Men har han styrkan att förgöra sin egen syster?

Under 50-talet tillverkade företaget ConSec ett läkemedel för gravida kvinnor, med förödande resultat. Barnen som föddes fick en övernaturlig kraft att läsa andras tankar och manipulera deras handlingar. De kallades Scanners. Nu, fyrtio år senare, kommer David Kellum till storstaden för att läsa till veterinär. Under ett butiksrån upptäcker han sin unika förmåga och förintar rånarna. Polischefen Forrester visar genast intresse för David och sammanför honom med en forskare som behandlar andra Scanners. Han tror att han nu ska få hjälp. Men egentligen är David bara en kugge i Forresters djävulska plan att skapa en polisstat styrd av en armé av Scanners.

I en värld där ett antal personer har speciella psykiska krafter, försöker företaget som utvecklat dessa krafter få kontroll över en utbrytargrupp som försöker stoppa dem från att använda krafterna för sina egna syften.

Showing all 3 results

Translate »
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner