Featured

"Buena Vista Social Club" är en dokumentärfilm från 1999 som följer Ry Cooder när han samlar en grupp legendariska kubanska musiker för att spela in en skiva tillsammans. Filmen visar hur dessa musiker, många av dem över 70 år gamla, återförenas efter decennier av politiskt motstånd och separation. Tack vare filmen och skivan som spelades in blev "Buena Vista Social Club" en internationell sensation och hjälpte till att öppna för en stor kubansk musikhysteri under slutet av 90-talet.

Featured

En hyllningsfilm till bröderna Skladanowsky som visade upp "magiska lampan"-shower långt innan den första filmen visades 1895.

Featured

Uppföljaren till ”Himmel över Berlin”. Ängeln Cassiel saknar sin kamrat Damiel och längtar mer och mer efter att också få vara dödlig. Så en dag inträffar det.

Featured

Storstäderna Tokyo och Paris skildras från Wenders eget perspektiv, men också ur den välkände japanske modedesignern Yohji Yamamotos synvikel i denna stilsäkra och inspirerande dokumentärfilm.

Featured

De två änglarna Damiel och Cassiel vandrar runt på gatorna i Berlin, efter kriget men före murens fall. De är osynliga för människorna men lyssnar på deras ångestfyllda tankegångar och känner stor sympati för dem. När Damiel förälskar sig i cirkusakrobaten Marion, blir han övertygad om att han måste ge upp sin odödlighet för att bli människa. Han får hjälp i övergången av en amerikansk skådespelare som är på plats i Berlin för att spela in en film. Aktören har själv en gång gett upp sina vingar för att uppleva den mänskliga existensen.

Featured

Efter att ha upptäckt Yasujirō Ozu bestämmer sig Wenders att åka till Japan för att filma detta egensinniga porträtt av staden. Vi får bland annat bekanta oss med pachinko-tillverkare, huvudrollsinnehavaren från Tokyo Story och andra profiler eller icke-profiler från världens mest levande stad.

Featured

Travis, en till synes katatonisk man med minnesförlust, vandrar ut ur öknen och in i en småstad i Texas. Det enda han bär på är telefonnumret till sin bror Walt i Los Angeles. Brodern tar med honom tillbaka och långsamt återvänder Travis minne. Ett pussel av hans forna liv framträder, med en fru och son i centrum som han lämnade fyra år tidigare.

Featured

Filmfestivalen i Cannes 1982. Wim Wenders bjuder in några av sina kollegor till sitt hotellrum för att svara på frågan: ”Hur ser filmens framtid ut?”

Featured

På den portugisiska kusten strax utanför Lissabon spelar ett filmteam in en nyversion av sci-fi-filmen The Day the World Ended. Mitt under inspelningen tar pengarna tar slut och filmens producent reser till USA för att ragga mer pengar. När han inte återvänder som beräknat bestämmer sig regissören för att följa efter till Hollywood för att spåra upp producenten. Regissören inser snart att han aldrig borde ha åtagit sig jobbet.

Featured

Nicholas Ray är angelägen att färdigställa sin sista film innan han dör i cancer. Wim Wenders arbetar på sin egna film, Hammet, men flyger till New York för att hjälpa Ray med hans sista önskan. Rays första tanke var att göra en film om en döende målare som seglar till Kina för att finna ett botemedel mot sin åkomma. Han och Wenders diskuterar idén, något som tydligen stabiliserar Rays hälsa.

Featured

Den leukemisjuke rammakaren Jonathan Zimmermann från Hamburg erbjuds en stor summa pengar av en fransk gangster för ett utföra ett mord. Zimmermann utgår först från att det hela rör sig om ett missförstånd, men bakom rekommendationen av Zimmermann som mördare ligger den amerikanske konstskojaren Tom Ripley.

Featured

Bruno är en mekaniker som reser runt i Västtyskland längs den Östtyska gränsen där han besöker utslitna biografer. Han träffar då Robert, en deprimerad och självmordsbenägen ung man, vars äktenskap just avslutats. De är båda ensamma och introverta så de bestämmer sig för att fortsätta sina resor tillsammans. De längtar båda efter vänskap.

Featured

Wilhelm är en väldigt missnöjd figur som genom självrannsakan försöker förstå sig själv och sitt lands förflutna. Han vill gärna bli författare så hans mor ger honom en tågbiljett till Bonn. På resan får han kontakt med flera olika människor längs vägen, bl.a. en äldre idrottsman som deltog i 1936 års olympiad i Berlin och en stum tonåring.

Featured

Phillip är en omkringflackande tysk reporter som efter ett tillfälligt möte med en amerikansk kvinna, motvilligt accepterar föräldraansvar för kvinnans dotter Alice. Vänskapen mellan Phillip och Alice blir med tiden starkare när de reser genom olika europeiska städer sökandes efter fickans mormor.

Featured

Det är 1600-tal och Hester Prynne måste bära ett rött A på bröstet då hon är äktenskapsbryterska. I sju år har hon vägrat att namnge fadern till sitt oäkta barn. En främmande man anländer en dag till byn, okänd för byinvånarna, men av Hester igenkänd som sin försvunne make.

Showing all 15 results

Translate »
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner