, 2016-02-21 - 2016-02-21

Apocalypse Verdun

Newest Episode: 2

En gripande och chockerande dokumentär som består av många färgade arkivfilm. Apokalyps: Verdun tar oss till den ökända och blodiga striden om Verdun som inträffade i februari 1916, då första världskriget hade rasat i två år.

, 2014-03-18 - 2014-03-18

Apocalypse: World War I

Newest Episode: 5

Kunde en hel generations grymma öde ha undvikits? Och hur uppkom en konflikt med sådana fruktansvärda konsekvenser egentligen? Med hjälp av mer än 500 timmars unikt arkivmaterial, samt brevväxling och dagböcker från första världskrigets offer får vi möta människorna som plötsligt var i strid. Ett nära porträtt av livet i skyttegravarna i Frankrike, Ryssland, Serbien, Turkiet och Palestina, samt hur vardagen såg ut för de medborgare som försökte hantera livet bortom fronten.

Detta är den totala historien om Auschwitz och ”den slutliga lösningen” Förintelsen. Dokumentären redogör för början i barmhärtighetsmorden på 30-talet till de alltmer systematiserade massmorden som senare övergick till utrotningslägren. Det berättas om hur Auschwitz utvecklades; hur lägret passades in i nazisternas plan på att erövra världen österut och att knappast något land i Europa undgick att drabbas av dess existens. Att erkänna fasorna är inte nog. Filmen avslöjar hur och varför nazisterna gjorde som de gjorde – kunskap som är ovärderlig om vi ska försäkra oss om att något liknande aldrig inträffar igen. Tack vare sällsynt fotografiskt arkivmaterial, teatraliska rekonstruktioner av avgörande ögonblick samt förstklassiga dataanimationer, avslöjas livet i lägret in i minsta lilla detalj. Banbrytande intervjuer med överlevande, politiska fångar samt f.d. SS-män ger en bild av mentaliteten hos gärningsmännen och avslöjar de obehagliga moraliska tvivel många inblandade hade.

Historien om det andra världskriget genom att fokusera på de enskilda städernas förmögenheter och livet för de människor som var där.

, , , 2008-09-07 - 2013-09-01

Days of Honor

Newest Episode: 13

På våren 1941 släpptes en liten grupp polska soldater till ockuperade Polen. Detta är historien om deras kamp mot den nazistiska ockupationen i Warszawa.

, 2010-05-19 - 2010-05-19

Ground Warfare

Newest Episode: 4
Hur har slagfältet förändrats under de senaste 5 000 åren? ITV:s banbrytande och mycket påkostade dokumentärserie i samarbete med National Geographic och amerikanska PBS.krigsdokumentär. Fyra spännande avsnitt som vart och ett bidrar med helt nya infallsvinklar.
, , 2010-02-12 - 2010-02-12

Hitler’s bodyguard

Newest Episode: 13
Dokumentärserie där diktatorns liv skildras ur ett helt nytt perspektiv – livvakternas. Hur planerades de snillrika attentaten mot Hitler? Vilka var organisationerna som försökte mörda honom? Och vilka metoder användes för att stoppa dem? Försöken att döda Hitler var många och skildras detaljerat i ”Hitler’s bodyguard”.
, 2011-07-16 - 2013-09-18

The Last Secrets of the Third Reich

Newest Episode: 5

Tidigare stängda arkiv har öppnats och nya sanningar har kommit fram. Överlevande och nutida experter berättar en historia som fram tills nu varit höljd i mörker. Det är dags att avslöja nazistregimens sista hemligheter.

Showing all 8 results

Translate »
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner